Mantra's

Heb je je ooit afgevraagd waarom je 'Ohm' zegt voor of na een yogasessie? Het woord 'Ohm' is de meest bekende en een traditionele mantra in het Sankriet, de oudste klassieke taal in India. Benieuwd wat een persoonlijke mantra voor je kan betekenen? Om dat te kunnen begrijpen is het belangrijk om te weten wat een mantra is en wat de benefits zijn.

Een mantra is een woord, zin of gebed met de focus op positiveit. Het gebruik van mantra's komen vanuit de traditionele mantra meditatie. Iedere mantra die je zingt of uitspreekt heeft een doel en kan verlichting geven. Wanneer je een mantra zingt heb je geen ruimte om meer te denken aan alledaagse dingen. Hierdoor ervaar je een ontspannen gevoel en meer rust in je hoofd.

Persoonlijke doelen

Daarnaast worden mantra's ook gebruikt om doelen te bereiken en negativiteit uit je gedachtes te halen. De geformuleerde mantra, zoals I can and I will, hou je gedachten vast en spreek je uit in woorden waardoor deze krachtige energie jouw realiteit creert. Het creeren en veranderen van je leven wordt ook wel 'manifesteren genoemd.

In feite wil je je gedachten te herprogrammeren. Het is belangrijk om vooral bewust te zijn van onze negatieve gedachten. We kunnen deze oude negatieve denkpatronen omzetten naar positieve gedachten. Bijvoorbeeld vlak voor een examen: ik kan het niet. De stof is moeilijk en ik ben vorige keer ook gezakt. Draai het dan om naar het volgende: Ik kan het! Ik heb namelijk hard gestudeerd en deze keer ga ik het een ruim voldoende halen.

Herhaling

Het belangrijkste is herhaling. Herprogrammeren doe je niet in 1 minuut. Dus kies een mantra die bij jou past én schrijf het op een briefje. Plak het briefje bij de spiegel, doe het in je portemonneee. Een andere mogelijkheid is om een armband met daarop je mantra te dragen. Hieronder alvast een paar fijne exemplaren. En elke keer dat je de mantra ziet spreek je hem uit: hardop of in je hoofd.